StartsidaHistoriaModellerTill SaluFotogalleriKontaktLänkarEnglish
Monte Warne, grundare av Boss Hoss Cycles, Inc., skapade sin första V8-drivna motorcykel i Dyersburg, Tennessee. Monte ville ha en motorcykel som var kraftfullare än de motorcyklar som fanns på marknaden men ändå var angenäm att åka med. Efter en succéartad resa till Daytona Bike Week 1990 beslutade sig Monte att börja serietillverka dessa speciella motorcyklar under namnet Boss Hoss. I början kunde man köpa ramar och ritningar men sedan 1996 sker endast tillverkning av kompletta motorcyklar.
 
Under de åren har Boss Hoss Cycles, Inc. vuxit från sin begränsade uppstart till en modern produktionsanläggning där produkterna numera innefattar trikes. En omfattande produktutveckling har säkerställt den höga kvalitet och robusthet som kännetecknar en Boss Hoss. I Sverige har det funnits några privatimporterade Boss Hoss sedan en tid.
 
 Min egen historia med Boss Hoss börjar 2001 då jag såg en cykel på en Harleyträff i Kattisavan, Lycksele. Kärlek uppstod och jag beslutade mig för att skaffa en egen när möjligheten gavs... När det sedan var dags att leta rätt på en under våren 2006 fanns ingen återförsäljare i Sverige. Viss om att det måste vara flera som delar samma fascination som jag själv beslutade jag mig för att fylla detta tomrum. Under 2006 gjorde jag upp planer med fabriken i USA och återförsäljaren i Europa, avtal slöts och i augusti rullade första cykeln in i lokalen. Sedan 2006 har vi deltagit i mässor både i Sverige och utomlands och etablerat ett kontaktnätverk med handlare och Boss Hossägare internationellt. Vi har varit på utbildning i fabriken och deltagit i de provkörningar "powertours" man gör över USA.
 
Mitt samlade intryck av dessa år i Boss Hoss gemenskapen är en internationell grupp människor som är mycket aktiva. Man träffas över landsgränserna delar erfarenheter och har roligt. Många känner varandra vilket inte är så konstigt med tanke på att det totalt producerats lite drygt 4500 cyklar (och trikar) sedan start.
 
Ta gärna en titt på de internetforum som finns under "länkar" och den aktivitet och anda som spirar där. Nu är det dags att vi får till en ökning av Boss Hosskretsen i Sverige där vi ligger efter vännerna i Danmark och Norge och vi känner oss väl rustade att ta hand om er som kunder och hoppas att vi kommer ha många roliga tillställningar framöver.
 
Välkommen med i en alldeles speciell gemenskap - en mindre krets för de som vill ha en hoj som är något alldeles extra!
Copyright © 2006 Boss Hoss Cycles Sweden BOSS HOSS CYCLES SWEDEN
Tel: +46 (0) 703 93 63 93; e-mail: info@bosshoss.se
Produced by Magknip Webbyrå
Powered by NetSell
billiga nike air max billiga nike air max 90 nike air max billiga nike air max 90 billiga billiga nike air max dam billiga nike air max rea
eXTReMe Tracker